Berthoutbengels
De coaching en begeleiding van jonge muzikanten is steeds een belangrijk deel geweest van onze werking. Zo kan onze jeugd rekenen op professionele begeleiders, hebben ze een eigen orkest 'De Berthoutbengels' onder leiding van Luca Bollweg, en hebben ze een eigen jeugdbestuur. Bovendien organiseert de fanfare tal van activiteiten specifiek voor de jeugd waaronder de jaarlijkse uitstap en de play-in.
Berthoutzonen
De Berthoutzonen werden gesticht in februari 1899. De muzikale leiding van het orkest is in handen van dirigent Bert Van Thienen. De belangrijkste activiteiten bestaan uit jaarlijkse concerten, provinciale en nationale wedstrijden, meiavondspelen en het opluisteren van feestelijkheden in het dorp.
Bertjes
In het kader van onze jeugdbegeleiding werd een instaporkest opgericht voor onze beginnende muzikanten. Zodra zij voldoende hun weg kunnen vinden op hun instrument, komen zij terecht bij de Bertjes. Met eenvoudige muziek leren onze jongste muzikantjes samenspelen en worden ze klaargestoomd voor het 'grotere' jeugdorkest, de Berthoutbengels. De Bertjes staan onder leiding van Lore Vertommen.
Bleukes
Onze fanfare investeert continu in haar toekomst. Heel wat aandacht gaat uit naar activiteiten op maat van onze jeugd. Zo kunnen onze muzikantjes rekenen op professionele begeleiding in hun eerste stappen in de muziekwereld en leren ze samen musiceren in een eigen samenspel-orkest.