Berthoutzonen promoveren naar superieure afdeling

Op zondag 23 oktober namen De Berthoutzonen deel aan de 68ste editie van de provinciale kampioenschappen, die plaatsvonden in de Schouwburg van CC Zwaneberg te Heist-op-den-Berg.

Naast Brassband Vlimmeren en de fanfare van Bouwel, trad onze fanfare er aan in de avondsessie.

De werken die gespeeld werden waren Light van Patrick Schjelderup, Les Rayons et Les Ombres van Jelle Verstraeten en The Eagles of Snowdon van Leon Vliex.

Na wekenlang repeteren en een prima uitvoering van de werken, was de ontlading groot toen we te horen kregen dat de jury ons in de allerhoogste (superieure) afdeling had geklasseerd.

Naast heel wat mooie woorden van de jury over de klank, de intonaties en de muzikale gevoeligheden, was er ook veel lof voor het gewaagde programma, wat de volle verdienste is van onze dirigent Bert Van Thienen. De superlatieven hingen dan ook in de lucht. Afwijken van de cleane noten en muziek maken is overgekomen, en daar zat Les Rayons et Les Ombres zeker voor iets tussen, maar ook de beheersing in Eagles was de jury niet ontgaan.

Met z'n allen hebben we zondag geschiedenis geschreven in het bestaan van onze fanfare en iedereen mag hier terecht fier op zijn!

Bedankt ook aan onze talrijk aanwezige supporters. Spelen voor een volle zaal gaf onze fanfare een extra boost!